Sandt og falsk om kosttilskud

Træning, søvn, sund mad og rigeligt med væske er de typiske råd, som du vil høre, når vi taler om god fysik og en sund krop. Ved at skabe en god balance mellem disse faktorer, da kan du sikre dig at komme i god form ved at tilegne dig selv en gavnlig rytme i din hverdag – men hvis det er alt der skal til, hvorfor støder du så, så ofte på reklamer og træningsfanatikere i fitnesscentre, som sværger på, at der er mere i det end søvn, mad og træning?

Nogle vil fortælle dig, at du ved at indtage vitamin- og mineral kosttilskud, kan opnå en øget ydeevne i din træning og dermed hurtigere kan opnå de resultater, som du ønsker. Der er her tale om smutveje, som har til formål at forbedre din fysik på et kemisk niveau – og selvom det lyder fornuftigt nok i sig selv, da er det ikke altid den hele sandhed, som producenten fremviser.

Det er nemlig langt de færreste kosttilskud, som har en solid videnskabelig baggrund. Du vil typiske blive præsenteret for tilskuddets baggrund med fine ord og vendinger som ’videnskabeligt bevist’ og ’anbefalet af fysioterapeuter og læger’, men det er ikke altid ensbetydende med, at tilskuddet har en egentlig effekt på dig og din træning.

Tag f.eks. et kosttilskud som vitamin C. Vitaminer er vigtige for flere af kroppens essentielle funktioner og vores helbred. Vi optager vitaminer gennem vores daglige kost, og de hjælper os med at opretholde en god fysik og kan til en vis grad hjælpe os i vores træningssessioner.

Langt de fleste af os får dækket sådan noget som vores behov for Vitamin C gennem vores daglige kost – men måske det så er en god ide at få ekstra meget Vitamin C ind i kroppen, hvis det virkelig er så godt for os? Desværre, er det ikke tilfældet. Det kan faktisk være skadeligt for dig at indtage store mængder af visse vitaminer, hvilket også er tilfældet med Vitamin C. Du skal derfor være påpasselig med at lægge dine penge i kosttilskud, som enten ingen effekt har på dig eller som kan ende med at gøre mere skade end gavn. Er kosttilskud så dårligt for dig? Svaret er ikke entydigt, men en ting er sikkert: langt de fleste af os har ikke behov for andet end god søvn, en sund kost og et gennemskueligt træningsskema.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *