Så ofte skal du træne for de bedste resultater

Der findes et hav af træningsrutiner, som hver især peger hen mod at give dig resultater, som du kan se på dine muskler og din teknik med tiden. Hvis vi tager konditionsdelen ud af rammen, da er der mange måder at træne på, hvortil mange af dem er ’den rigtige måde at træne på’, hvis du mener, at de fungerer for dig. Denne artikel vil ikke belyse, hvorfor du bør ændre på de øvelser du laver eller dit træningsskema som sådan – hold du bare fat i det der virker for dig, og lad os hellere se på, hvordan du kan effektivisere det du allerede fortager dig.

I nyere forskning er tiden særlig interessant inden for træningsverdenen. Her er der tale om den tid du lægger i din træning. En typisk måde at tænke det på er, at jo længere træningssessioner du foretager dig i træningscenteret, jo bedre resultater vil du opnå. Dog er det sjældent tilfældet.

Der er nemlig forskning der peger på, at du kan skære en hel del af din tid i træningscenteret og måske endda se bedre resultater med tiden. Der er her tale om kvalitet fremfor kvantitet. Mange vælger at træne forskellige muskelgrupper og gennemtæske dem én til to gange om ugen. Formålet er her at udmatte en bestemt del af kroppen og slide muskelfibrene for at kroppen kan genbygge dem stærkere end før. Det er en essentiel proces i muskelopbygning.

Hvis du bruger en time eller to på en bestemt muskelgruppe, da kan du sagtens skære ned på tiden og måske endda kunne se bedre resultater fremover ved at gøre netop det. Alt du skal gøre er at tilegne og sikre dig den rette teknik gennem øvelsessæt, hvorefter du sigter efter at ramme de store muskler gennem dine øvelser.

Hertil skal du sigte efter din maksimale ydeevne, og blot ramme 5-10 træningssæt for hele din træning. Det betyder, at du skal belaste dine muskler til det ypperste, og lade hele din træning bestå af blot 5-10 sæt fordelt ud over de øvelser du allerede gør dig i. På den måde vil du kunne spare tid i træningscenteret, og opnå stærke resultater fremover, såfremt de følger en kostplan og har en sund døgnrytme.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *