5 gode grunde til at vælge crossfit

Crossfit har igennem de seneste par år opnået en mere almen status i træningsverdenen, og der er et hav af gode grunde til, hvorfor crossfit har slået igennem og er blevet så attraktiv en træningsform, som det er.

  • Crossfit er for alle

Om end du er 14 eller 56 år, så er crossfit perfekt for dig, såfremt du ønsker at træne hele din krop og opnå en god all-around løsning på den træning, som du skal have ind i løbet af dagen. Alder, vægt og styrke har ikke meget at sige inden for crossfit verdenen, hvor det ofte er din egen kropsvægt, der er i fokus.

Da crossfit er opbygget om cirkeltræningsmodelen, så får du trænet hele kroppen, og kan lægge lige præcis den mængde kræfter du har i dig på de forskellige øvelser. Hvis du har sværere ved nogle øvelser end andre, så vil all-around træningsmodulerne hjælpe dig til, at gøre dit svageste led stærkere i takt med resten af din krop.

  • Små tag, høj effekt

Hvis du har dig en travl hverdag, kan det være svært at finde til at få trænet. Det kan både være i form af løbetræning eller en tur i fitness. Med crossfit er det hele lidt anderledes. Du kan nemlig se gode resultater ved bare at udøve 2 x 20 minutters crossfit træningssessioner om ugen. Crossfit er bygget op omkring højintensitets træning med et væld af forskellige øvelser, som har til formål at få pulsen op, og sætte musklerne i gang.

  • WODs – En alsidig træningsrutine

WODs, også kaldet Workout of the Day, er et koncept, som stammer fra crossfit verdenen. WODs består af en samling af øvelser, som du skal udføre igen og igen over en forudbestemt tidsperiode, f.eks. over 20 minutter. Som regel opsættes der forskellige stationer til alle øvelserne som indgår i din WOD, hvor du så skifter til en ny station, så snart du er færdig med øvelsen.

WODs er en god måde at få trænet kroppen på forskellige måder, så din træning altid vil være spændende samtidigt med, at du kan få trænet din krop på et utal af måder.

  • Buy-in & Buy-out

Buy-in og Buy-out princippet er den perfekte motivator til din crossfit træning. Det går i sin enkelthed ud på, at du skal købe dig ind til en træningssession. Det kan eksempelvis være, at du kan løbe en tur på 3 kilometer før du får lov at træne.

Når du så engang er færdig med at løbe og har trænet færdig, så skal du også købe dig selv ud igen. Det gør du på samme måde som du købte dig ind til træningssessionen; I dette tilfælde vil det betyde, endnu en løbetur på 3km.

  • Fit i fællesskab

Crossfit er en holdpræstation. Som oftest kan du skrive dig op til et crossfit-hold i dit lokale træningscenter. Selvom crossfit kan udøves på egen hånd og at det udøves i dit eget tempo, da er det altid sjovere at dyrke crossfit sammen med andre. Der er masser af kampånd at hente på et crossfit-hold, og det kan måske motivere dig til at give den lille smule ekstra power, som du går og gemmer på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *