Muskelhukommelse – tilbage til start efter Corona-nedlukning?

Efter den længevarige nedlukning af træningscentrene grundet Covid-19, er vi mange der, har måtte bryde med vores sædvanlige træningsrutine. Hvis ikke du har fundet vej gennem nedlukningen ved at træne derhjemme eller ved at finde løbeskoene frem og få noget kondi ind eller hvis du måske har mistet motivation eller ikke har kunnet træne derhjemme, da frygt ej – du start heldigvis ikke helt fra nul igen.

Din krop har nemlig det vi kalder muskelhukommelse, som er kroppens måde at huske specifikke bevægelser på. Muskelhukommelse er nyttigt, idet vi kan gemme og udføre bevægelser, som ellers kan tage tid at tillære sig. Hvis du f.eks. ikke har cyklet i en årrække, men lærte det da du var lille, så har din krop ikke helt glemt, hvordan man cykler.

Evnen til at cykle lagres nemlig i kroppen, så du har den rette teknik, og ikke har behov for at genlære at cykle. Det samme er gældende for pianister. Hvis du før har spillet lidt klaver, da vil det samme princip være gældende; fingrene kan huske, hvordan de skal bevæge sig. Idet du mange gange før har sat fod i et træningscenter og brugt nogle af de mange maskiner og løftet vægte, da vil kroppen også hurtigt kunne sætte gang i muskelhukommelsen, og du vil have lettere ved at komme i gang.

Langt de fleste der hopper i træningscenteret herefter Corona-nedlukningen, vil derfor have en klar fordel sammenlignet med nybegyndere. Hvis du ikke har trænet længe, har du sikkert mistet noget styrke, så du skal også være påpasselig, når du nu engang begynder at straffe jern igen. Dine muskler vil nemlig være skrumpet, hvis du har været inaktiv i længere tid, og du kan derfor risikere at overbelaste din muskler ved at løfte, det du gjorde før Corona. Muskelhukommelse kan hjælpe dig langt hen ad vejen og kan til et vist punkt være din personlige træner, så snart du smutter i træningstøjet igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *